We were delighted to join North Devon Council and Friends of Yeo Valley Woodland in celebrating the completion of a brand new public footpath at an official ribbon-cutting ceremony. The work cost £14,000, with £11,000 from our Coastal Recycling Community Fund and North Devon Council making up the balance.

The existing informal footpath has been re-surfaced with recycled road tarmac, providing an accessible walk through the woods. The viewing area, at the eastern end of the woodland, has also been surfaced the same way and enclosed by a rail fence.

Executive Member responsible for parks and leisure, Councillor Dick Jones, said:

The new footpath is a great addition to the already excellent facilities at Yeo Valley Woodland. The path will provide an all-weather, year round walk through the woodland ending at the viewing platform, where visitors can enjoy spectacular views of Barnstaple, the Taw and Torridge Estuary and Braunton Burrows.

Yeo Valley ward member, Councillor Joy Cann, said:

Those using the Yeo Valley Woodland pathway will now have the added advantage of taking in the fabulous views of Barnstaple and beyond. Providing this pathway and railed area will make easier and safer access for families and children. We should recognise all the hard work that has gone into the completion of this wonderful project and hope that it will be greatly used.

We are thrilled that the Coastal Recycling Community Fund will contribute to improved access to enable more people to enjoy the beauty and tranquility of this distinctive place.